Riflaje din lemn reprezinta un element de design ce ies in evidenta si dau un aer rafinat intregii incaperi. Riflajul din lemn nu este un element arhitectural comun  oricarei case, ceea ce-l face usor de remarcat si apreciat. Un perete din lamele de lemn este un punct de focalizare al unei camere, ce da o nota de unicitate apartamentului sau incaperii.

Design si functionalitate

Riflajele din lemn au numeroase aplicatii, fiind folosite atat pentru a creea un design atragator, cat si pentru eficientizarea spatiului unei incaperi. Astfel, riflajele din lemn pot fi folosite ca:

Placari de pereti

Lamelele din lemn folosite pentru placarea peretilor au in principal un rol estetic. Se monteaza la o distanta cel mult egala cu latimea lamelei si se pot prinde de perete cu adeziv sau/si cu cuie de finisaj.

Compartimentari

Riflajul de lemn poate delimita suprafata unei camere, intr-un spatiu cu doua functiuni (ex: un living si un hol). Ambele zone , nou create, beneficiaza de o circulatie continua a aerului si a luminii, insa vor avea propriile delimitari, creand un sentiment de confort. Aceasta solutie se aplica atat in cazul incaperilor mici sau apartamentelor tip garsoniera, cand dorim sa delimitam anumite functiuni (ex. dormitorul/locul de luat masa, birou/dormitor etc), cat si suprafetelor mari. Ideea generala fiind cea  de separare a spatiilor, fara a se pierde conexiunea intre acestea, cum se intampla in cazul realizarii unui perete opac.

Inchideri/mascari  elemente tehnice

De asemenea, riflajele din lemn se pot folosi pentru mascarea unor elemente , cum ar fi piesele de instalatii. In  acest fel se asigura nu numai accesul facil la acele elemente, dar si designul incaperii,care devine foarte atragator.

Riflaje din lemn. Avantajele utilizarii 

Avantajele obtinute prin montarea unor riflaje din lemn sunt multiple. Printre cele identificate mai sus au fost cele legate de design si functionalitate, insa exista si multe avantaje practice.

Montajul/demontajul acestora nu necesita lucrari de mare anvergura, din contra deranjul este local, iar  lucrarile dureaza un timp scurt (1-2 zile).

Atunci cand, la un moment dat, ne hotaram sa schimbam aspectul interior al incaperii, lamelele de lemn , pot fi refinisate cu usurinta, astfel incat noul design sa corespunda viziunii noastre actuale.

Beneficiile utilizarii riflajelor din lemn sunt mult mai numeroase si pot avea efecte pozitive chiar asupra sanatatii noastre.In  cele de mai sus am incercat, pe scurt, sa evidentiem  principalele aplicatii si avantaje ale folosirii acestora in decorarea spatiului interior. Sperand ca am reusit sa va captam interesul pentru aceste produse, daca doriti sa aflati mai multe , puteti vizita pagina noastra de internet Megwood.ro/ Riflaje de lemn.